Ga naar hoofdinhoud

Werkgeluk Zeeland: Loopbaancoaching en werkgeluk

Loopbaancoaching en werkgeluk

De meeste tijd van ons leven besteden we aan werk. Veel mensen ervaren dat de organisatie waarvoor ze werken niet bij hen past of dat ze het werkplezier kwijt zijn geraakt. Een manier om je werkgeluk terug te vinden, is door loopbaancoaching. Lees alles over de kracht van coaching in deze blog.

Waar word ik gelukkig van?
Bij loopbaancoaching denken mensen dat je direct op zoek gaat naar een nieuwe baan of uitdaging. Dit is niet waar. Een coach helpt jou om een antwoord te vinden op belangrijke vragen:

  1. Wat vind ik belangrijk?
  2. Waar liggen mijn talenten?
  3. Waar word ik gelukkig van?
  4. Wat zou ik graag anders willen?

In een paar gesprekken kan de conclusie zijn dat je werk goed bij je past, maar dat je moeite hebt met enkele collega’s. Dit kan je werkgeluk beïnvloeden. Vaak vul je tijdens een gesprek ook enkele vragenlijsten in over jezelf. Zo kun je er achter komen waarom je met iemand heel goed kunt samenwerken en met de ander niet, of dat je met iemand makkelijk kunt communiceren en bij de ander ruis op de lijn ervaart. Tijdens coaching leer je meer over jezelf, want je kunt van werkplek veranderen maar je neemt je rugzak altijd mee. Als je naar een ander bedrijf gaat, kan het zijn dat je tegen dezelfde issues aanloopt als in je huidige baan. Samen met een coach kun je hiermee aan de slag gaan. Wat zegt dit over jou en wat zegt dit over de ander? Het gekregen inzicht kan ervoor zorgen dat je huidige werkplek eigenlijk prima is, maar dat je wat meer hulp zou willen bij bepaalde vraagstukken. Het kan ook zijn dat je gemotiveerder en doelbewuster aan het werk gaat.

Check op tijd!
Het afgelopen jaar is alles anders geworden. Het kan zo zijn dat jouw organisatie andere keuzes heeft gemaakt. Niet alleen doordat bedrijven het financieel moeilijk hebben, maar ook door digitalisering. Je kunt door de coronacrisis ook meer aan het denken zijn gezet. Vind ik mijn baan eigenlijk wel leuk? Een hele begrijpelijke vraag. Vaak is het lastig om problemen of moeilijke gedachten er te laten zijn. Het liefst wil je alles bij het oude laten. Je kent je collega’s en ontvangt iedere maand hetzelfde salaris. Het liefst stop je deze gedachten diep weg. Voor de korte termijn kan dit heel effectief zijn. Je richt je op nieuwe doelen, maar op de lange termijn levert het minder op. Je gaat met minder energie naar je werk en je werkgeluk neemt af. Het is goed om af en toe stil te staan of jouw werk nog wel bij je past. Af en toe stil staan of je nog oké bent met je baan is heel inzichtgevend. Het is hetzelfde als met een auto. Je hebt minder reparatiewerk als je de auto goed onderhoudt. Zo is het ook met je loopbaan. Coaching helpt je bij het maken van de juiste keuzes, waarbij jouw werkgeluk centraal staat.

Voor meer informatie over mogelijkheden en kosten van loopbaan coaching via Drijf-Kracht

bel Blazien 06-52346720

 

 

Back To Top