Ga naar hoofdinhoud

Werkgeluk Zeeland: Wat is jouw baan van de toekomst?

Kan jij je eigen droombaan creëren?

 

Iedereen die graag op zichzelf wil gaan wonen heeft vast al eens uitgezocht of het aanvragen van een hypotheek mogelijk is.

Heb je in de afgelopen drie jaar geen vast contract gehad omdat je starter bent op de arbeidsmarkt, dan heb je misschien is al eens een arbeidsmarktwaardescan gedaan om inzicht te krijgen in de vraag naar jouw opleidingsachtergrond/vakmanschap in de regio waarin je woont.

Door digitalisering, AI en andere ontwikkelingen, veranderen beroepen in rap tempo. Waar nu vraag naar is, is aan die verandering onderhevig. Ook de wensen van mensen (en die van jou) veranderen met de tijd, waardoor mensen steeds vaker een switch overwegen naar een ander beroep.

Het is belangrijk om goed na te gaan wat nu mogelijk is met jouw kennis en vaardigheden en waar de kansen liggen en daar ook gewoon mee aan de slag te gaan. Hoe blijf jij up-to-date? Hoe zit het met je wendbaarheid, leervermogen en veranderingsvermogen.

Kijkend naar de toekomst zijn er namelijk zelfs voorspellingen dat over 6 jaar 85% van de banen nu nog niet eens bedacht zijn.

Maar wacht eens…

Dat zou dus misschien zelfs wel kunnen betekenen dat je vanuit die persoonlijke wensen, jouw leervermogen en aanwezige vaardigheden zelf jouw beroep kunt creëren, met het pad daar naartoe?

Welk functienamen zou jij tof vinden tegen te komen in vacatureteksten van de toekomst? Voor welke nieuwe functies zou jij wel benaderd willen worden?

 

#werk #inkomen #huis #arbeidsmarktwaardescan #droombaan #zelfbedenken #nieuweberoepen #wendbaar #leervermogen #toekomst #jeeigenplekonderdezon #drijfkracht #vacatureszeeland

 

 

Back To Top