Ga naar hoofdinhoud

Meer werkgeluk? Kies voor een gezonde leefstijl!

Ligt jouw sporttas ergens onder in de kast of is het alweer een hele poos geleden dat je gesport hebt? Iedereen overkomt het weleens dat het door drukte erbij inschiet, maar in deze blog geven we je drie redenen om toch werk te maken van een gezonde leefstijl.

1. Werk gezond
De overheid heeft regels opgesteld over het aantal uur dat je maximaal op een dag mag werken. Alleen hoe je die uren doorbrengt, maakt een groot verschil. Zit je acht uur op een dag of ga je vaker tussendoor wandelen?
Wanneer je fit bent, heb je meer energie en meer veerkracht. Je denkt misschien dat een half uur wandelen zonde is van je tijd. Er zijn belangrijkere dingen te doen, maar toch is het beter om wel naar buiten te gaan! Werken is topsport. Om tot een maximale prestatie te komen, moet je fysiek en mentaal fit zijn. Alleen dan is er de ruimte om tot een goede prestatie te komen.

  1. Werk aan je vitaliteit met collega’s
    Wandel je weleens met een collega? Als je functie het toelaat, kun je je werkgeluk vergroten door iets te ondernemen met een buddy. Je bent niet echt bezig met je gezondheid en toch kom je in beweging. Door samen te sporten, creëer je een andere dynamiek. Er ontstaat een nieuw gevoel van samen zijn en je kunt tegenslagen makkelijker verwerken.

3. Pak de regie
Als werknemer heb je zelf regie over de resultaten die je bereikt. Je kunt meer vrije tijd overhouden als je fit bent! Een moeilijke casus kost minder energie. Natuurlijk is het uitvoeren van arbeid erg belangrijk, maar vitaliteit speelt daarin een grote rol. Kies jouw pad en laat het stuur niet overnemen door iemand anders.

 

Back To Top