Ga naar hoofdinhoud

Ga jij nog op workation?

3 redenen om te kiezen voor een workation!

Meer surfen, backpacken en ’s avonds genieten van de ondergaande zon? Dit hoeft niet alleen op vakantie, maar kan ook tijdens een workation! Verander de manier waarop je de wereld ontdekt en kies voor een workation. We geven je 3 redenen om te kiezen voor het werken vanuit het buitenland.

  1. Verandering is goed voor jeEen goede baan en geld zijn belangrijk voor ons welzijn, maar we zijn het meest blij als we regie ervaren over onze tijd. De meeste mensen doen dingen, omdat ze al jarenlang om 08.00 uur naar kantoor rijden. Verandering van werkplek helpt je om oude gewoonten los te laten en te kiezen voor nieuwe rituelen. Je krijgt letterlijk nieuwe prikkels en bent in staat om je horizon te verbreden. Het fijne aan een workation is dat het geld binnen blijft komen, omdat je het nuttige met het aangename verenigt. Je werkt op een plek die je zelf hebt gekozen. In een omgeving die jou inspireert en waar je hart warm en gelukkig van wordt.
  2. Blije mensen presteren beter
    Als we ons gelukkig voelen presteren we beter. En dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook je baas of klanten vinden dit geweldig! Als het jou gelukkig maakt om een tijd in het buitenland te werken waarom zou je het dan niet doen?3. Leven in het hier en nu
    Als je in gedachten gezonken bent zie je niet wat er vlak voor je staat. Stress heeft een negatieve impact op ons welzijn en hoe we naar de wereld kijken. Als je je concentreert op wat er vlak voor je staat, kun je je gedachten stilzetten. Dit gaat makkelijker als je meer tijd doorbrengt in de natuur, want vogels, bomen en planten geven ons energie. Zo kom je meer in het hier en nu. Bij een workation kun je afspreken om minder uren te werken, waardoor je meer tijd kunt doorbrengen in inspirerende omgevingen! Ook als je terugbrengt in Nederland kun je deze manier van leven integreren in je werkleven. Zo leef je niet in het verleden of de toekomst, maar in het huidige moment. Veel bekende workation plekken bevinden zich in de natuur. Populaire bestemmingen zijn onder andere de Azoren en de Canarische eilanden. 

     

Back To Top