Ga naar hoofdinhoud

Werk maken van plezier?!

Recentelijk las ik dit artikel over werkplezier:

 

22% van de werknemers in Nederland gaat dagelijks met tegenzin naar het werk. Dit is de belangrijkste uitkomst van ‘Het grote werkplezier onderzoek van Nederland’. “In de uitkomsten zien we verder dat 62% van werkend Nederland zich niet bovenmatig inspant op de werkvloer en hun energie zelfs buiten het werk om verkrijgt”…

 

Het onderzoek is onder 7.536 werknemers gehouden en is het eerste grootschalige onderzoek naar werkplezier in Nederland.

Werkplezier per sector

Het onderzoek toont tevens unieke insights naar werkplezier binnen diverse sectoren. Zo ontstaat er een branche-overstijgend beeld van werkplezier in Nederland. “Wij zien bijvoorbeeld dat binnen de Financiële Dienstverlening veel meer complimenten worden gegeven dan binnen de sector Vervoer. De Overheid telt de grootste groep medewerkers die tijdens een werkdag energie verliest en binnen de sector Vervoer is goed samenwerken met de leidinggevende een serieus issue. Met 11% piekt de Overheid met het aantal werknemers die met tegenzin naar hun werk gaan, veel piekeren en continu stress ervaren.”

Bron: nieuwsbrief HR Praktijk

 

Werkplezier, werkgeluk, bevlogenheid, allemaal woorden die gaan over hoe mensen zich voelen binnen een organisatie en wat dit doet met motivatie, hun resultaten of binding met hun werkgever.

 

Hoe maak jij werk van plezier voor je medewerkers?

Back To Top