Ga naar hoofdinhoud

Pauze Power

5 redenen om lekker te bewegen in de werkpauze.
Heb je tijdens de pauze steeds je mobiele telefoon in de hand en breng jij je onderbreking het liefst zittend door? 5 redenen om tijdens een break lekker te bewegen.

 1. Je hebt ’s avonds meer tijd
  Trek jij je hardloopschoenen aan tijdens de pauze dan heb je ’s avonds meer tijd. Je hoeft na het werken niet meer weg en kunt op je gemak eten. Veel mensen vinden het fijner om vroeg op de dag te sporten en dit is gemakkelijker in te passen als je tijdens de ochtendbreak een uurtje gaat bewegen.
 2. Je bent veel productiever
  Zie jij vaak na de lunchbreak collega’s gapen tijdens een vergadering? Voor jou is dit verleden tijd. Met een stevige wandeling of padel sessie ben jij zo fris als een hoentje. Je voelt je energie en fit!
 3. Je gunt jezelf me-time
  Een halfuurtje sporten is me-time. En geloof het of niet, maar dit bereik je niet met scrollen door je tijdlijn op Instagram. Je hersenen staan dan alsnog aan en krijgen superveel prikkels binnen. Sporten is een cadeautje aan jezelf.
 4. De spanning glijdt van je af
  Een half uurtje bewegen verlaagt je bloeddruk, verbetert de spijsverbetering en geeft je hersenen letterlijk nieuwe zuurstof! Na een rondje bewegen voel je de spanning van je lichaam afglijden.
 5. Buitenlucht
  Vitamine D, zon en de geur van verse bloemen. De natuur maakt ons creatiever en zorgt ervoor dat we met een fijn gevoel na de pauze achter de laptop kruipen. Gun jezelf een frisse neus door te bewegen in de buitenlucht.

Enkele tips om meer te bewegen tijdens de pauze

 1. Vraag aan je werkgever of het mogelijk is om een pauze arrangement samen te stellen, zodat er iedere week beweegactiviteiten worden georganiseerd.
 2. Maak gebruik van de Ommetje app en ga met je collega’s in competitie. Wie wandelt er aan het eind van de week het meest?
  Ommetje – Dé Nr. 1 Wandel-app: Maak van wandelen een gewoonte – Hersenstichting
 3. Binnenkort heb je een nieuwe collega Sally. Ze helpt jou tijdens de pauze om zoveel mogelijk push ups, squats of lunges te maken. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en je lichaam wilt trainen.
  Bring Sally Up – Push Up Challenge with Timer – YouTube

Back To Top