Ga naar hoofdinhoud

HR-future

Dit zijn de future-skills voor HR-medewerkers in de toekomst

Bedrijven strijden om de beste kandidaten, waarbij talenten schaars zijn. Kandidaatselectie en recruitment wordt steeds meer data gedreven. De komende jaren zullen er dan ook andere skills gevraagd worden van HR-medewerkers. Blijven leren en nieuwe skills ontwikkelen is dan ook essentieel om mee te gaan in het HR-werkgebied. Hierbij de belangrijkste trends voor de komende jaren in het vakgebied:

  1. Computers zullen het werk van HR-professionals nooit helemaal overnemen. Soft skills blijven essentieel om een goede match te realiseren tussen werknemer en werkgever. Wel zien we dat gebruik van software en analytics om kandidaten te werven gebruikt wordt ter aanvulling om de juiste kandidaat te selecteren.
  2. Gebruik van Social Media. In de top vijf van meest genoemde skills in vacatures, blijkt kennis van social media een Vacatures worden steeds vaker online geplaatst en data geanalyseerd.
  3. Kennis en ontwikkelen van duurzame inzetbaarheid. Vitaliteit op de werkvloer is helemaal hot. Steeds meer bedrijven ontwikkelen een vitaliteitsplan om medewerkers en het bedrijf gezonder te maken.
  4. Performance management. Als HR-medewerker wordt er steeds vaker verwacht dat je medewerkers helpt zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Kennis van positieve psychologie is daarbij essentieel.

Netwerken. Het takenpakket van een HR-medewerker is zeer divers. Netwerken via LinkedIn hoort daar helemaal bij. Het aantal HR-groepen bij LinkedIn blijft sterk groeien. Ideale manier om trends en ontwikkelingen te blijven volgen.

Back To Top